En bordscirkelsåg är en maskin som går att använda till mycket när det kommer till byggnation. Om du någon gång har försökt såga i stora skivmaterial så som plywood, OSB eller spån med en cirkelsåg har du säkert upptäckt att det lätt blir omständigt. Armarna räcker inte till och man får förflytta sig flera gånger för slutföra kapningen. Det är vid sådana situationer en bordscirkelsåg underlättar mycket.

Bordscirkelsåg när man sågar skivor

När det kommer till renovering eller byggnation är det vanligt att olika skivmaterial används och det kan som sagt vara bökigt att såga i. Men om du har tillgång till en bordscirkelsåg är sågning av skivmaterial en barnlek. I en bordscirkelsåg har bordet en springa som sågklingan kommer upp ifrån. Man kan låsa sågklingan på önskad höjd och starta klingans rotation med en knapptryckning.

När man sågar en träskiva på en bordscirkelsåg lägger man helt enkelt skivan på bordscirkelsågen och för skivan mot den roterande sågklingan. Det gäller att ha gott om utrymme runt bordscirkelsågen så att skivmaterialet inte tar i en vägg bakom bordet.

Många föredrar även att såga reglar med bordscirkelsåg

När precision inte är särskilt viktigt, går det även lika bra att använda bordscirkelsågen till att kapa reglar med.