Om du behöver såga annat än raka linjer i en träbit är sticksågen verktyget du behöver. Sticksåg kan till en början kännas lite läskigt att använda men man vänjer sig snabbt i att använda detta smidiga lilla elverktyg.

Batteridriven sticksåg

Det finns batteridrivna sticksågar men är man medveten om att sticksågen kommer att användas mycket eller ofta är en sticksåg med sladd att föredra. En sticksåg är en så pass krävande maskin att den snabbt kör slut på ett batteri.

Behöver du inte använda sticksåg så ofta?

För dig som inte använder sticksåg särskilt ofta kan verktyget kännas som ett onödigt inköp. I sådana fall kan appar där du lånar en sticksåg vara ett alternativ.

Sticksåg eller cirkelsåg?

Om du bara ska såga rakt är nästan alltid cirkelsågen att föredra. Det går dels snabbare och dels kan inte klingan böja sig och du får därför alltid 90 graders kapade bitar (förutsatt att du ställt in cirkelsågen på 90 grader).

Men om du däremot ska såga ut en figur ur en plywoodskiva till exempel, är cirkelsågen inte ens ett alternativ. Med hjälp av en sticksåg kan du enkelt såga ut vilken form du vill ur träskivor eller annat trävirke.Previous Article
Next Article