Handverktyg

Verktyg för att renovera badrummet

Att renovera badrum kan vara roligt eller rent av nödvändigt. Ibland är badrummet så pass utslitet att det måste renoveras, andra gånger vill man bara renovera för att fräscha upp eller för att få designen precis så som man vill ha den. Vilka verktyg behövs för att kunna göra en badrumsrenovering?

Olika verktyg för olika uppgifter

I regel kan man inte använda ett och samma verktyg till alla arbetsuppgifter när man ska renovera ett badrum. Om man ska montera snygga takduschar behövs helt andra verktyg än om man ska sätta kakel. Det är viktigt att ha ett par saker som tänger, skruvmejslar, en kniv och kanske en hammare till hands.

Kvalitet istället för kvantitet?

När man ska köpa in verktyg för sin badrumsrenovering finns det olika sätt att resonera på. Vissa väljer att köpa många men billiga verktyg, medan andra köper färre men dyrare varianter. Både när man köper verktyg och verktygslåda kan det vara klokt att tänka efter lite. Är det ett verktyg man bara ska använda en gång är det sällan lönt att lägga massor av pengar på det. Samma sak gäller om man ska renovera och behöver ett verktyg som man inte riktigt vet hur man ska hantera.

Vad får man egentligen göra själv i badrummet?

Många tror att man inte får göra något alls på egen hand i badrummet men så är inte riktigt fallet. Om man inte vet vad man gör kan det såklart vara dumt att riva upp fuktspärrar och annat, men att byta dusch eller toalettstol klarar de flesta i regel av. Även saker som kranbyten och lagning av små skruvhål i väggen brukar gå att lösa utan större problem.