Handverktyg

Verktygslåda för DIY-fantasten

Är du en person som gillar att följa gör-det-själv-projekt och finner du en njutning i att kunna göra saker helt själv? Då behöver du en rejäl verktygslåda. Man vet aldrig vilka projekt som dyker upp i framtiden, men har du de här verktygen hemma kan du göra väldigt många saker själv.

Handverktyg är a och o

Först och främst behöver du såklart en del hårda verktyg som brukar finnas i en vanlig verktygslåda. En stor såg, en mindre figursåg, några hammare, en polygrip, en räfflad tång och en rejäl avbitare är självklara verktyg i en verktygslåda. Handverktyg som dessa finns till bra priser hos byggmax som även har många av de andra verktyg och material som du behöver.

Användbara tejper och lim

När det kommer till mer plastiska material och verktyg finns det många som är oumbärliga till alla möjliga projekt. Eltejp, silvertejp och målartejp är tre bra tejp som kommer till stor användning när du ska reparera, arrangera och märka olika saker. Det kan även vara bra att ha dubbelhäftande mattejp i verktygslådan för att kunna tejpa fast saker som ska sitta. De lim som du bör ha i verktygslådan är trälim, textillim och snabblim. Trälim fungerar bra till trä och många andra organiska material, medan snabblim kan fixera metall och andra hårda ytor. Textillim är ett latexbaserat lim som fungerar utmärkt till textilier och andra porösa material och det tål dessutom vatten.

Spännande specialredskap

Med handverktyg, tejp och lim kommer du långt, men om du vill kunna göra bra speciallösningar som håller finns det några fler prylar som är oumbärliga. Med en lödkolv, lödtenn och lödfett kan du laga elektronik och metallsaker vilket förlänger livslängden på många prylar där hemma. Silikon är också ett bra material att ha i verktygslådan, särskilt tvåkomponentssilikon som håller länge och har många olika användningsområden, inte minst för att tillverka formar och packningar av olika slag.