Handverktyg

Verktyg som är bra att ha i bilen

Det är bra att ha en del vanliga verktyg till hands i bilen om någonting händer. Den som får stopp ute på vägarna kan faktiskt åtgärda en del saker på egen hand. Även om man har möjlighet att ordna med bärgningsbil kan det kännas surt att bli stående ett par timmar innan den dyker upp som en räddande ängel. Dessutom känns det lite tufft att inte själv kunna ordna med saker och problem. Här är några idéer på vad som kan vara bra att ha i bilen.

Grunduppsättning

När man går i tankar att köpa bil kan man även fundera på om det finns gott om förvaringsutrymme för bland annat verktyg och kringutrustning. Man vill ogärna att saker flyger omkring i bilen eller bagageutrymmet. I sin grunduppsättning av verktyg rekommenderar bland annat Bosse bildoktor att man har minst två saker. Dessa är silvertejp och universalspray. Med dessa går det att lossa saker och hålla fast saker. En sats med olika bits och mejslar kan vara bra och då behövs gärna någon form av ljuskälla då det kan vara mörkt då problemet ska åtgärdas. Andra bra saker som hör till basutbudet är domkraft om det blir punktering. Även buntbant kan vara praktiskt för att hålla fast något, om än tillfälligt. Glöm då inte bort ett bra multiverktyg i bilen. Den som har behov av elverktyg i bilen, måste hitta en bra omvandlare för att kunna utnyttja bilens elsystem.

Övrigt i bilen

I övrigt är det bra att ha ett första hjälpen kit, en reflexväst och gärna en bogserlina. De som saknar reservhjul kan ha punkteringsspray, förutsatt att man vet hur det fungerar. Startkablar kan också vara bra att ha. Bor man i områden där det blir väldigt kallt vissa delar av året, är det bra att ha en värmefilt.