Med multiverktyg menar vi en Schweizisk armékniv utan ett elektriskt elverktyg med många olika funktioner. Ett behändigt litet verktyg som kan användas till mängder av uppgifter.

Vad du kan göra med ett multiverktyg

Det gemensamma med alla multiverktyg är att du kan byta ut själva huvudet för att få olika funktioner, exempelvis:

  • Slipning med sandpapper
  • Kapning av trämaterial
  • Kapning av metallföremål
  • Polering
  • Gravering

Olika stora maskiner

Det finns allt från små hobbymaskiner, där ett vanligt varumärke är Dremel, men även större multiverktyg som används vid precisionsarbeten utförda av snickare.

Mindre multiverktyg som hobbyverktyg

Ett mindre multiverktyg är perfekt för olika typer av hobbyverksamheter. Allt från glasgravering till modellbyggen. Genom att använda slipskiva kan du dessutom såga i metall, perfekt för att korta av skruvar eller kapa en gardinstång.

Multiverktyg för snickare

En snickare använder sällan ett multiverktyg, men ibland är det ett måste. Till exempel används multiverktyg då en redan fastspikad golvlist behöver kapas en liten bit för att göra plats åt något annat. Eftersom man vid sådana tillfällen inte kommer åt med en fogsvans och en tigersåg är alldeles för våldsam, lämpar sig multiverktyget perfekt för uppdraget. Även vid montering av fönsterbrädor kan ett multiverktyg vara behändigt för att få till den där perfekta passformen.Previous Article
Next Article