Handverktyg

Verktyg som behövs för renovering

När man köper ett hus eller en lägenhet kan det finnas en del saker man vill ändra på i bostaden. Man kan alltså behöva göra en renovering, men vilka verktyg behövs och vad bör man tänka på vid inköpet?

Verktyg för golvläggning

Om du ska köpa nytt golv och lägga i din bostad kan verktygsvalet variera lite. En bra kniv, en hammare, några kilar och något att mäta med är dock alltid bra. Ska du lägga ett trägolv krävs i regel fler verktyg än om du bara vill rulla ut en heltäckningsmatta på golvet.

Måleriredskap

Ska du måla behöver du inte bara färg. Du måste också ha något att röra om i färgen med, ett rollertråg, olika rollers samt penslar. Exakt vilka rollers och penslar du behöver varierar beroende på var och vad du ska måla. En större yta som ska målas kräver större redskap.

Välja batteridrivna verktyg eller inte?

När det gäller verktyg som borrmaskiner och skruvdragare finns de både som eldrivna och som batteridrivna varianter. Fördelen med batteridrivna verktyg är att de kan användas även när du inte har tillgång till el. Nackdelen är att batterierna kan ta slut och att de måste laddas med jämna mellanrum. Eldrivna verktyg kan vara lite dyrare i inköp men de kräver alltid att man har tillgång till ström.

Pris och kvalitet

När du ska köpa verktyg finns de i olika prisklasser. Man kan i regel räkna med att billigare verktyg har en sämre kvalitet än dyrare. I de allra flesta fall är det faktiskt bättre att satsa på verktyg av bättre kvalitet. Då får man mer pålitliga verktyg. Gäller det en sådan sak som en kniv till exempel är det dock inte fullt lika viktigt att bara se till kvaliteten.Previous Article