Handverktyg

Vilka verktyg behövs när man bor i lägenhet?

Det där med att köpa in verktyg är inte så lätt eller billigt alla gånger. Om man ska bo i lägenhet kan det rent av kännas onödigt att ha massa verktyg hemma. Det kan vara svårt att få plats med dem och kanske är det en investering man inte känner sig beredd att göra. Men behöver man verkligen verktyg när man bor i en lägenhet?

Behöver man verktyg i en köpt bostad?

Många svenskar bor i köpta bostäder och det är framför allt lägenheter. Men behöver man egna verktyg när man bor i en lägenhet? I de flesta fall finns det ju en fastighetsskötare man kan ringa till när något går sönder. Men det är faktiskt inte så dumt att ha lite egna verktyg i alla fall. Kanske är det en möbel du behöver laga? Det hjälper fastighetsskötaren oftast inte till med utan denne sköter om själva bostaden.

Får man hänga upp saker på väggen?

Verktyg behövs också om du vill hänga upp tavlor, gardiner eller andra saker på väggen. Men innan du börjar hänga upp saker bör du först och främst ta reda på om det är tillåtet. I många hyrda bostäder får du nämligen inte sätta upp saker på väggarna. Får saker sättas upp kan en hammare och skruvdragare vara väldigt bra att ha. De är också bra för att ta ner spikar och skruvar som tidigare personer satt upp och sedan inte tagit ner efter sig.

Vilka är de vanligaste verktygen?

De vanligaste verktygen att ha är olika varianter av skruvmejslar och en hammare. En batteridriven skruvdragare är också bra att ha eftersom man även kan borra med den. Det är inte heller fel att ha en bra kniv, något att mäta med och kanske en fil i verktygslådan. Tänk på att skaffa verktyg som du verkligen vet hur man använder. Det är onödigt att köpa massa saker som bara ligger.