Handverktyg

Bra verktyg att ha hemma

När man är ung och bor hemma är det självklart att det mesta finns hemma. Man behöver inte tänka på byten av lampor, skruvar, spikar eller något annat. När man sedan flyttar hemifrån kan man snabbt inse att det finns en hel del man kan behöva använda verktyg till. Om man inte redan då har en liten verktygslåda med sådant som är bra att ha kan det vara klokt att skaffa en relativt snart.

[IMAGE=c07TzSeJEAxy.jpg]

Reparationer

[IMAGE=bItocYdWwy9i.jpg]

Om man inte har några verktyg själv kan man få kalla på en snickare så fort man behöver ha något gjort och det kan till slut bli dyrt om man måste betala själv. Är det däremot tal om större reparationer kan det vara klokt att anlita kunniga snickare som kan utföra arbetet. När man anlitar takläggare Göteborg kan man vara säker på att de har rätt verktyg med sig. Man behöver med andra ord inte låna ut sina egna verktyg eller tänka på att man inte har rätt saker för att arbetet ska kunna utföras.

Verktyg i lägenheten

Även om man bor i en liten lägenhet kan det behövas en del verktyg. Ska man montera en stickkontakt på en lampa behöver man ett par skruvmejslar, om man behöver byta ett lås behövs de också. Kanske har ett handtag lossnat och behöver skruvas fast? När det är dags att spika upp lampor behöver man en hammare och den dagen en skruv lossnar i bokhyllan är man antagligen ganska tacksam över att man snabbt kan laga den på egen hand. Det är också på sin plats att ha lite olika skruvar, spikar och stripes i sin verktygslåda. Då klarar man sig långt.

Öka på verktygssortimentet efterhand

Till en början klarar man sig ofta bra med några olika skruvmejslar, en hammare, en ficklampa, kniv och lite annat smått och gott. Efterhand som man märker att man behöver det kan man öka på sitt sortiment. Kanske behöver man en såg, en bågfil, någon rasp och liknande. Det är sådant som inte är speciellt dyrt att köpa in.

Kvalitet eller kvantitet?

När man köper sina första verktyg kan det kännas dumt att köpa väldigt dyra saker. Då kan det vara bättre att satsa på att få några olika skruvmejslar av varje sort istället för att bara få en mejsel. Om man inte ska göra några speciella elarbeten eller liknande klarar man sig ofta bra genom att välja kvantitet istället för kvalitet i början.

Skyddsutrustning

Man bör också ha en del skyddsutrustning hemma. Det kan vara bra att ha skyddsglasögon och i alla fall något par handskar tillgängliga. Även om man bara ska slipa något kan det sprätta iväg en flisa, och ska man bära en bräda kan man lätt få stickor. Ska man sedan arbeta mer med snickeri kan det vara bra att skaffa en skyddshjälm och gärna ett par skyddsskor också.