Handverktyg

Verktyg som behövs i en bostad

Oavsett om man bor i en lägenhet eller om man har ett eget hus behöver man en del verktyg. Det är en sak man ganska snabbt kan upptäcka. Om man just har flyttat hemifrån kan man bara efter några dagar märka att man trots allt har behov av något att skruva eller slå med. Men vilka verktyg behöver man då ha i sin verktygslåda?

[IMAGE=b4n1Ymfe2CyE.jpg]

När man behöver lite extra verktyg

Ibland kan det vara så att man behöver lite extra verktyg. Om det ska göras en ovk besiktning i bostaden kan det vara så att man behöver ta bort saker från fläkt eller liknande. Ofta anställs bolag för att göra besiktning och annat och de har för det mesta verktyg med sig.

Vid vissa situationer kan det dock vara som så att man behöver ett eller annat annorlunda verktyg. Om man ska använda till exempel metallexpanders kan det vara bra att använda ett speciellt montageverktyg för det. Då vet man att expandern sitter fast på ett bra sätt. Det här verktyget kostar inte så mycket att köpa men det är antagligen inte något av det första man lägger i verktygslådan. Det finns också flera andra sådana här typer av verktyg.

Skruvmejslar och skruvdragare

Olika skruvmejslar är bra att ha. De behövs för att skruva fast saker, montera möbler, hänga upp tavlor och mycket annat. Det kan också vara bra att ha en skruvdragare eller borr för att kunna göra hål, hänga upp lampor och annat. Med skruvdragaren går det också snabbare att montera eller skruva isär möbler.

Ficklampa

En ficklampa hör hemma i varje hem, om än inte i verktygslådan. Den är bra att ha som ljuskälla om det blir strömavbrott, om man måste reparera något under en bänk eller på något ställe där man inte har någon annan lampa. Det kan vara praktiskt att ha en ficklampa som är magnetisk eller som kan sättas fast på något annat sätt. Då kan man arbeta med båda händerna fria.

Tejp och stripes

Både tejp och stripes är bra att ha hemma. Det kan användas för att fästa saker med, laga saker med och en hel del annat. Det finns också så kallad aluminiumtejp som kan användas där tejpen behöver tåla lite högre temperatur. Annars är vanlig silvertejp en variant som fungerar bra till det allra mesta.

Såg och kniv

En såg och en kniv kan också behövas. Kniven kan användas till mycket och sågen likaså. Man kan också behöva en bågfil om man ska såga i metall.

Hammare, spikar och skruvar

En annan sak som bör finnas i varje verktygslåda är en hammare, några olika sorters spik samt skruv av olika slag. Det kan man klara sig långt på.Previous Article
Next Article