Handverktyg

Bygg din egen carport!

Om du gillar att snickra eller om du vill prova att bygga något enkelt själv då är det här en text för dig. Nedan hittar du mer information om hur du går tillväga om du vill bygga din egen carport, både för dig med en elbil och för dig som har en bil som inte behöver laddas.

Undvik klassiska fallgropar

Det första du behöver ta reda på är om du får bygglov och verkligen se till att det är okej med din kommun och dina grannar att du bygger en carport. En carport brukar tillhöra de saker som du får bygga på din tomt utan bygglov, men det skadar inte att kolla upp en extra gång.

Det är lätt att gå ut hårt i inledningsfasen av den här typen av projekt och för att undvika den fallgropen är det viktigt att planera ordentligt innan du sätter igång. Genom att planera ordentligt kan du också undvika allt för höga kostnader och hålla dig till en förutbestämd budget. Dessutom är det under planeringsfasen smart att antingen rita upp en egen design eller ta hjälp av befintliga ritningar.

Om du har en elbil och vill anpassa din carport efter den kan du helt enkelt bygga in laddboxar i din carport. På det sättet kan du både utgå ifrån befintliga ritningar eller skapa din egen design genom att ta med det i beräkningen från början. Det kan också vara smart att bygga in möjligheten att ladda en kupévärmare eller liknande även för dig som inte har en eldriven bil.

Det är extra många som fixar hemma under rådande omständigheter och det gäller att planera ordentligt om du vill slippa att spendera timmar i kö på varuhusen. Tänk på att det går snabbare och smidigare om du på förhand planerar vilken typ av material du behöver innan du åker till varuhuset.