Handverktyg

Takrenovering med rätt verktyg

Är det dags att renovera taket? För att uppnå ett snyggt och hållbart resultat är det nödvändigt att använda bra verktyg. Om du inte vill lägga taket själv går det istället att anlita kompetent hjälp.

Om du snabbt behöver erfaren och kompetent takläggning kan du vända dig till DM Tak, en av de mest ledande takläggarna i Stockholm. Här tas takläggning på stort allvar, och du kan beställa takrenovering, restaurering och underhåll. Allt hantverk och alla tekniska delmoment effektiviseras, kontrolleras och förbättras kontinuerligt.

Effektiv takläggning

Det går bra att byta takbeläggningen på ditt hus utan att först ansöka om bygglov, så länge du inte gör några stora förändringar på husets utseende. Du kan i förväg tala med stadsbyggnadskontoret i din kommun om du exempelvis planerar att byta kulör på taket.

Det finns många olika typer av takbeläggning du kan välja mellan, som papptak, plåttak, tegeltak och betongtak. Betong är ett billigare alternativ än tegel. Men oavsett vad du väljer så behöver du hela tiden underhålla taket så att ditt hus inte drabbas av skador på grund av väder och vind. Genom att se över taket efter småfel kan du spara både pengar och tid. Du kan besiktiga taket från marken och se om takpannor har spruckit. Om du vill se över taket på nära håll är det viktigt att investera i skyddsutrustning. Här är det bra att ha en sele med fallskyddslina som kan vara dyr i inköp men som skyddar bra om du vill se över taket varje år. Det är en billig livförsäkring som i längden betalar sig även ekonomiskt.

När du väl ska lägga taket kan det vara bra att investera i begagnat taktegel, vilket kan ge dig en besparing på halva materialkostnaden. För att ta bort skräp när du besiktigar taket kan du behöva en borste och en bra spolslang som når upp till taket. Alla verktyg du använder bör vara i gott skick, särskilt säkerhetsutrustning som stegar och räcken. Att använda sig av dåliga verktyg och material kan vara riskabelt både för din personliga säkerhet och för huset som kan drabbas av fuktskador och andra problem. Investera därför i rätt utrustning och verktyg innan du påbörjar renoveringen.