Handverktyg

Underlätta målningen med rätt verktyg

Att måla om hemma, vare sig det gäller ett helt rum eller bara en möbel, är riktigt roligt. Något som inte är roligt är emellertid när resultatet inte blir som du tänkt och färgen klumpar eller blir ojämn. Med rätt verktyg och hjälp kan du undvika att hamna i den sitsen.

Många har valt att utnyttja hemmasittandet under pandemin med att renovera sina hem. Det märks inte minst på att bygghandeln ökat avsevärt. Att måla om är ett enkelt sätt att förändra hemmet, men det finns tillfällen då det är bäst att du tar hjälp. Hos https://k3måleri.se kan du få bra hjälp med både måleri och tapetsering. Att ta hjälp är framför allt bra om du aldrig målat förr och har ett större projekt framför dig. Att måla jämnt vid hörn och kanter kan verkligen vara svårare än du tror. Om du ändå vill försöka själv är det viktigt att du investerar i bra hjälpmedel.

Vikten av bra penslar

En anledning till att vissa inte vill släppa in hantverkare i sina hem är rädslan att bli smittad med corona. På grund av det har många företag tänkt till lite extra och ser till att renovera coronasäkert i privata bostäder. Trots det kan det kännas tryggare att göra mindre målerijobb själv. När du målar behöver du inte bara en riktigt bra färg. De penslar och rollers du använder måste vara av minst lika hög kvalitet. Visst kan det kännas frestande att spara in lite på verktygen, men problemet är att resultatet sällan blir bra då. Lägg hellre en rejäl slant på en riktigt bra pensel med täta naturhår än på flera billiga i syntet. Du kommer att tacka dig själv för det när jobbet är gjort.

Maskera väl

När du inhandlat alla verktyg du behöver för ditt måleriprojekt är det dags att skrida till verket. Innan du tar tag i penseln är det viktigt att maskera ytan som ska målas med tejp, annars riskerar du att få ojämna linjer som sticker i ögonen. Maskera noga allt som inte ska målas, inklusive lister och tak. Var sedan noga med att ta bort tejpen innan ditt projekt torkat helt. Färg riskerar annars att dras med när du drar bort tejpen.